Google
Web www.erdelyiek.hu

Nem a szülőföldjükön élő erdélyiek adatbázisa

 

Erdélyiek adatbázisa

Regisztráció
Keresés

 

 

Hazalátogatóknak

Szálláshelyek
Utazási ajánlatok
Kulturális ajánlatok

 

 

Befektetőknek

Ingatlanvásárlás
Befektetések

 

Erdély hírei

 

 

 

Italok, koktélok


Mazsola bor

Hozzávalók:

2 kg cukor
1 dkg élesztő
1 dkg citromsó
1 kg mazsola
(vagy 0,5 kg mazsola és 0,5 kg füge)
víz

Elkészítés:
2 liter vízbenfeloldjuk a 2 kg cukrot, és jól felfozzük. Lehutjük, és hozzáadjuk az élesztot és a citromsót. A mazsolát megdaráljuk, és egy 10 literes üveg aljára tesszük. Rátöltjük a szirupot a mazsolákra és öntünk rá még 5 liter vizet. 2-3 héten keresztül minden nap megkeverjük, majd 1 hétig keverés nélkül állni hagyjuk. Lemerjük róla a lét. A mazsolára a fent leírt módon újabb adag levet öntünk, ám ezúttal éleszto nélkül. Ugyanúgy érleljük, majd lemerjük a levét. A két levet összeöntjük és üvegekbe adagoljuk, amiket jól be kell dugaszolni. Huvös helyen, felállítva tároljuk.

Fogyasszuk mértékkel és jó egészséggel!

Beküldő: Zsuzsi, a recept Marosvásárhely környékéről származik




Recepteket szívesen fogadunk!

Amennyiben van kedvenc recepted küldd be!   
>>>>>

 

Infók

 

Erdélyieknek

 

 

A Szülőföld

 

Versek, idézetek
Képgaléria
Hazai ízek

 

 

Egyéb

 


Erdélyi szervezetek, egyesületek

Hasznos linkek
Könyvajánló

 

 

Sorsok

 

Honfitársaink boldogulása az új hazában, élettörténetek
 

 

A Román Nemzeti Bank valuta árfolyamai