Google
Web www.erdelyiek.hu

Nem a szülőföldjükön élő erdélyiek adatbázisa

 

Erdélyiek adatbázisa

Regisztráció
Keresés

 

 

Hazalátogatóknak

Szálláshelyek
Utazási ajánlatok
Kulturális ajánlatok

 

 

Befektetőknek

Ingatlanvásárlás
Befektetések

 

Erdély hírei

 

 

 

Levesek


Salátaleves

Hozzávalók:

1 nagy fej saláta
kis csokor kapor
1 fej fokhagyma
4 tojás
olaj
2 evőkanál liszt
1 kis csésze tej
1 kis kanál ecet
1 csipet bors

Elkészítés:
A salátát megmossunk, és a leveleket apró darabokra szaggatjuk (ne késsel vágjuk!). 5-6 liter vízben felrakjuk főni a salátadarabokat és az apróra vágott vagy átpréselt fokhagymát. Hozzáadjuk a kaprot, ha forr fedőt teszünk rá. A 4 tojást villával összekeverjük, és forró serpenyőben mindkét oldalát egyenletesen megsütjük. Ezután kis darabokra szaggatjuk és a levesbe rakjuk. 1 kis csészényi tejben elkeverünk 2 evőkanál lisztet, és lassan a levesbe keverjük. Végül egy kis kanál ecetet vagy citromlevet öntünk hozzá.

Beküldő: Réka, a recept Brassó környékéről származik



Lucskoskáposzta

Hozzávalók:

1 kis fej káposzta
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
csombor
1-2 teáskanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
1 kis csésze tej
kapor
bors

Elkészítés:
A káposztát megmossuk, levelekre szedjük, és apró darabokra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymával kb. 5-6 liter vízben felrakjuk főni. Beletesszük egészben a hagymát, majd a csombort, kaprot, sóval borssal ízesítjük. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejben, és ha minden megpuhult, óvatosan hozzáöntjük a leveshez. Utolsó lépésként belekeverjük a paradicsompürét.

Beküldő: Réka, a recept Brassó környékéről származik



Jó étvágyat kívánunk!



Recepteket szívesen fogadunk!

Amennyiben van kedvenc recepted küldd be!   
>>>>>

 

Infók

 

Erdélyieknek

 

 

A Szülőföld

 

Versek, idézetek
Képgaléria
Hazai ízek

 

 

Egyéb

 


Erdélyi szervezetek, egyesületek

Hasznos linkek
Könyvajánló

 

 

Sorsok

 

Honfitársaink boldogulása az új hazában, élettörténetek
 

 

A Román Nemzeti Bank valuta árfolyamai